REPUBLIKA E KOSOVËS MINISTRIA E BUJQËSISË
PYLLTARISË DHE ZHVILLIMIT RURAL

Zivic: Sektori i shpezëtarisë do ta ketë mbështetjen e MBPZhR-së

24.05.2019

Prishtinë, 24 maj 2019 – Ministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Dijana Zivic e shoqëruar nga zëvendësministri Jeton Emini, kanë vizituar fermerin Gëzim Zeka, në Komunën e Ferizajt, ku kanë parë për së afërmi kushtet në të cilat e zhvillon veprimtarinë bujqësore ky fermer.

Me këtë rast, ministrja Zivic, e ka njoftuar atë më hollësisht me Programin për Pagesa Direkte dhe me Programin për Bujqësi dhe Zhvillimin Rural të MBPZhR-së për këtë vit dhe i ka bërë thirrje që të aplikoj në këto programe, përmes të cilave do ta zgjerojnë përkrahjen për shumë sektor të bujqësisë, duke ndikuar kështu edhe në hapjen e vendeve të reja të punës.

Ministrja Zivic, ka theksuar se nuk do të mungojë as mbështetja institucionale për të iu ofruar atyre mundësi edhe më të mëdha për zgjerimin e veprimtarive të tyre bujqësore përmes granteve investive.

Në anën tjetër, fermeri Gëzim Zeka, i cili merret me sektorin e shpezëtarisë dhe në fermën e tij ka 2400 pula, ka treguar se zhvillimin e kësaj veprimtarie e ka zgjeruar nga viti në vit . Ai ka theksuar mbështetja për këtë sektor është e domosdoshme.

Ndryshe, MBPZHR-ja gjatë kësaj jave ka hapur përudhen e aplikimit për projektet në bujqësi dhe zhvillim rural, me një fond prej rreth 20,500,000.00 euro.
 

  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31