REPUBLIKA E KOSOVËS MINISTRIA E BUJQËSISË
PYLLTARISË DHE ZHVILLIMIT RURAL

Ministri Peci pret në takim koordinatoren e Kombeve të Bashkuara në Kosovë, Ulrika Richardson

12.05.2021

Prishtinë, 12 maj 2021 – Ministri i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural z. Faton Peci në takim me delegacionin e UNKT-së, të kryesuar nga koordinatorja e Kombeve të Bashkuara në Kosovë, Ulrika Richardson. Gjatë këtij takimi kanë biseduar për zhvillimet e përgjithshme në sektorin e bujqësisë dhe pylltarisë.

Ministri Peci i njoftoi mysafirët për objektivat e MBPZhR-së për këtë vit, si dhe planet e ministrisë për investimet strategjike, politikat zhvillimore si dhe hartimin e legjislacionit përkatës për mbarëvajtjen e punës së këtij dikasteri.

Në mes tjerash u diskutua edhe për politikat sektoriale siç janë: ruajtja e tokave bujqësore, krijimi i hapësirave të gjelbra dhe gjetja e gjuhës së duhur në avokimin e mbrojtjes së tokave bujqësore përmes planifikimit hapësinor. Po ashtu u theksua rëndësia e pjesëmarrjes së Kosovës në Konventën për Ndryshimet Klimatike e cila këtë vit do të mbahet në Glasgou si dhe në Samitin e Sistemeve Ushqimore në vazhdën e aktiviteteve për zhvillim të qëndrueshëm.

Me këtë rast, ministri ka marrë mbështetjen nga koordinatorja Richardson për përkrahjen e mëtejme të projekteve për zhvillimit të qëndrueshëm të zonave rurale, me qëllim të zhvillimit ekonomik dhe rritjes së punësimit në vend.

Në anën tjetër, koordinatorja e Kombeve të Bashkuara në Kosovë, Ulrika Richardson, ka theksuar se si institucion do të vazhdojnë përkrahjen e këtij dikasteri përmes hartimit të politikave në përputhje me Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm. 

  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30