REPUBLIKA E KOSOVËS MINISTRIA E BUJQËSISË
PYLLTARISË DHE ZHVILLIMIT RURAL

Ministri Faton Peci: “MBPZhR-ja e përkushtuar për zgjidhjen e çështjes me qentë endacakë”

25.01.2022

Prishtinë, 25 janar 2022 – Ministri i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci ishte sot pjesë e tryezës së organizuar nga Kryeministri, Albin Kurti për të diskutuar mbi gjendjen e qenve endacakë në Kosovë dhe masat që duhet të ndërmirren për kontrollin, strehimin dhe menaxhimin e tyre.

Ministri Faton Peci u zotua për plotësim të legjislacionit aktual që i trajton çështjet dhe shqetësimet e ngritura rreth shëndetit të kafshëve dhe përkujdesit e trajtimit të tyre sipas nevojave specifike, duke kontribuar kështu edhe në hartimin e Strategjisë Kombëtare për Kafshët Endacake.

\"Aktiviteti i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural si institucion i cili është përgjegjës për hartimin e politikave, do të koordinohet me të gjitha institucionet dhe agjencitë që kanë përgjegjësi ekzekutive, ministritë e linjës, komunat dhe shoqërinë civile, për adresimin dhe zgjidhjen konkrete të çështjes së kafshëve endacake\" ka shtuar tutje Ministri Faton Peci.

Në këtë tryezë të cilën e kryesoi Kryeministi Albin Kurti, i cili mbajti fjalimin hyrës në këtë takim, të pranishëm ishin edhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, Drejtoresha e Fondacionit për të Drejtat e Kafshëve, Elza Ramadani, si dhe përfaqësues të tjerë të institucioneve, ministrive, komunave dhe agjencive përgjegjëse për rregullimin, harmonizimin dhe ekzekutimin e legjislacionit dhe menaxhimit të situatës me kafshët endacake në vend.

  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31